SMVT

Nieuws

Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker.


Pagina 1 van 2  > >>

apr 4, 2016

‘Minder zout voorkomt duizenden hartinfarcten en beroertes'.

Lees hier het gehele artikel


apr 4, 2016

Voor een gezond eetpatroon moeten mensen iedere week een keer peulvruchten eten en minderen met vlees, vooral rood vlees. Dat staat in de nieuwe Schijf van Vijf, die het Voedingscentrum dinsdag heeft gepubliceerd. In de Schijf van Vijf zijn de voedingsadviezen van de Gezondheidsraad verwerkt. Lees hier het gehele artikel.


sep 8, 2015

De maand september 2015 staat bij Kassa in het teken van zout. Of eigenlijk juist minder zout.


Gezond leven doe je met maximaal 6 gram zout per dag, maar ongemerkt eten we 9 tot 10 gram. Dat is veel te veel.

Zout en gezondheid


Minder zout eten is belangrijk voor de gezondheid... maar de voedselfabrikanten blijven veel te veel zout in ons eten stoppen. En dus gaan we zelf de uitdaging aan! 


Bij de Stichting MaaltijdVoorziening Twenterand wordt al jaren rekening gehouden met het gebruiken van minder zout, bovendien kunt u speciale dieetwensen doorgegeven.


Klik hier voor meer informatie.


apr 29, 2015
We eten met z’n allen te veel zout. Al in 2006 adviseerde de Gezondheidsraad een hoeveelheid van maximaal zes gram zout per dag. Eigenlijk hebben we maar 1-2 gram per dag nodig, maar we gebruiken gemiddeld negen gram per persoon per dag: anderhalf keer het voorgestelde maximum dus.

Wie te veel zout eet, loopt een groter risico op een hogere bloeddruk, hart- en vaatziekten, nierziekten en botontkalking. Het overgrote deel (80%) van onze dagelijkse hoeveelheid zout halen we uit producten die we in de supermarkt kopen. Soepen, sauzen, kruidenmixen, pizza's, kaas, broodbeleg, echt, je kunt het zo gek niet bedenken of er zit (flink wat) zout in. 
Bij de maaltijdvoorziening wordt rekening gehouden met  minder zout, bovendien kunt u speciale dieetwensen doorgeven.

Klik hier voor meer informatie.